Як скласти мету у резюме?

Мета в резюме – це опис причини, з якої воно написане. Якщо конкретніше, це зазначення того, на яку посаду здобувач претендує у компанії, чи основного виду діяльності, яким він має намір займатися. Тому мету можна сформулювати так: «Влаштуватися дизайнером до компанії “Айстра”». За такого підходу, по суті, просто вказується бажана позиція. Це найпростіший, але не найдієвіший спосіб позначити мету, тому що зрештою вона губиться серед інших схожих. Варто пам’ятати, що, коли ви відправляєте резюме на ту чи іншу вакансію, важливо дати роботодавцю зрозуміти, що ви чітко знаєте, чого хочете.

Як скласти мету у резюме?

Основні правила, як написати мету в резюме

  • Складайте окреме резюме на кожну вакансію. Вказівка кількох цілей знижує можливість працевлаштування.
  • Уникайте розмитих формулювань та складних для сприйняття фраз. Вони не мають смислового навантаження, не показують ваших високих інтелектуальних здібностей, зате ускладнюють читання резюме.
  • Не ставте надто високу планку. Придатні для досягнення, реалістичні наміри та вміння їх пояснити підвищать вашу цінність на співбесіді.
  • Не використовуйте безглуздий вступ у графі (працевлаштуватися, замістити вакансію, здобути посаду тощо).
  • За необхідності вказати кілька цілей краще вибрати близькі за родом діяльності позиції (продавець, касир, консультант).
  • Якщо не виходить прийнятна мета – вкажіть лише бажану посаду та галузь. Але треба взяти до уваги, що за великої конкуренції таке резюме може не пройти відбір.

Не забувайте про особисте

На кожному етапі добору претендентів роботодавець прагне визначити, чи співпадають плани претендентів на майбутнє з його намірами. Через це мета у резюме, супровідному листі та безпосередньо на співбесіді і її чітке позначення такі важливі. Щоб у результаті було сформульовано правильну мету – потрібно встановити зв’язок між кар’єрою та особистістю.

Для правильного формулювання особистих цілей поставте собі три запитання:

  • Для якої своєї проблеми я знайду рішення, якщо отримаю цю посаду (крім заробітної плати)?
  • Якого результату хочу досягти?
  • Які дії для цього потрібно вжити?

Приклад: (1) Здобуду управлінський досвід, підвищу кваліфікацію, розширю коло знайомств із потрібними людьми. (2) Претендуватиму на вищу заробітну плату та посаду, отримаю сертифікат. (3) Пройти стажування, підписати сто угод, добитися підвищення, отримати рекомендацію.

Якщо проаналізувати власні глибинні мотиви та знайти зв’язок особи зі сферою діяльності, то праця радуватиме і викликатиме у ділових партнерів щире зацікавлення.

Чітко сформулюйте трудові цілі

Якщо мета передає суть роботи і пояснює, по яку допомогу до вас можна звернутися, яких результатів ви досягнете в ході виконання своїх функцій, – вона професійна.

Справжні цілі демонструють професійні інтереси і завжди орієнтуються на інших людей. Вони вказують на роботу, якою ви можете і хочете займатися довго та якісно. Такі мотиви мають особисте та соціальне значення, сприяють професійному зростанню та визнанню суспільства.

Виразний та обґрунтований професійний намір можна визначити за чотирма запитаннями:

  • Які «болі» людей я здатний закривати найкраще?
  • За допомогою яких засобів я домагаюся вирішення завдань?
  • Які переваги люди отримують завдяки співпраці зі мною?
  • Хто ці люди, які потребують моєї допомоги?

Приклад: (1) Юридичний та фінансовий супровід договорів. (2) Укладання прозорих та грамотних угод, знання та контроль зобов’язань підрядника. (3) Успішні та рентабельні придбання, економія часу та грошей. (4) Інвестори, покупці нерухомості, клієнти ріелторських агенцій.

Ще поради щодо складання резюме

Під час формуванні резюме ви маєте керуватися єдиною метою – викликати інтерес кадровика, залучити та утримати його увагу. А для цього у графі «Мета» мало просто написати назву посади. З трьох представлених варіантів із високою ймовірністю увагу приверне саме останній:

  • маркетолог;
  • працювати на посаді маркетолога;
  • вивчати ринок, моніторити діяльність конкурентів, застосовувати маркетингові інструменти для забезпечення впізнаваності бренду та необхідного рівня продажів за різними каналами.

Графа «Мета» має містити лаконічний опис ваших компетенцій, амбіцій та бажання працювати, а здатність чітко доносити свої думки допоможе отримувати багато вигідних оферів. Першокласного спеціаліста завжди можна розпізнати за тим, наскільки якісно сформульована його мета у резюме.

Сподіваємося, вам вдасться скласти якісне резюме, яке знайде відгук в ейчарів. Перевірте його на помилки та сміливо публікуйте на сторінках сайту з пошуку роботи LC Work. Поділіться цією статтею у соціальних мережах та підпишіться на наші сторінки.

Новости
  • Medvedskyi Andrii
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив