Чи може дизайн інтер'єрів впливати на наше самопочуття?

Неважливо, ми живемо у великому будинку з садом або в крихітній квартирці. Це завжди наш особистий простір, де ми повинні відчувати себе у безпеці та комфортно. Виявляється, те, як ми облаштовуємо свій будинок, може впливати на наші емоції та самопочуття.


Чи може дизайн інтер'єрів впливати на наше самопочуття?


Напевно ви чули про китайський фен-шуй або індійському васту-шастра. Ці древні методи планування простору пов'язані з дизайном інтер'єру та емоціями. У міру розвитку нейронауки вчені проводять безліч досліджень, що підтверджують здатність елементів дизайну інтер'єру викликати у людей позитивну чи негативну емоційну реакцію.

Як зробити так, щоб ви почувалися краще у своєму будинку?

Зовнішній вигляд нашого будинку впливає на наші емоції. Декор, освітлення, рослини та кольори мають величезний вплив на наше самопочуття і можуть сприяти нашій продуктивності, занепокоєнню та щастю. Вам не потрібно витрачати весь стан на дизайн інтерєрів. Усього кількох з наступних порад достатньо, щоб декор вашого будинку краще впливав на ваше самопочуття, роблячи кожен момент у вашому будинку наповненим миром та гармонією.

Позбавтеся безладу

По-перше, позбавтеся безладу. Безладдя – ворог світу. Не збирайте зайвого, і якщо ви давно чимось не користувалися, воно вам точно більше не знадобиться. Чистий, охайний простір привнесе почуття контролю та зменшить тривогу.

Впусти більше світла

Сонячне світло покращує настрій. Освіжіть свій будинок новими легкими шторами, що пропускають більше сонця щодня. Якщо у вас маленька темна квартира, розгляньте можливість додавання дзеркал, щоб відбивати світло. Вечорами ставте тепле світло та свічки.

Рослини

Рослини приносять багато користі нашому благополуччю. Хоча в моді штучні рослини, намагайтеся не піддаватися їй. Живі рослини приносять у будинок гарну енергетику, умиротворення та дозволяють краще дихати.

Декор

Не забудьте прикрасити інтер'єр. Вам не потрібно вкладати гроші у дорогоцінні прикраси. Красива ваза з квітами на столі завжди додасть бадьорості та свіжості вашому інтер'єру, а оригінальна картина на стіні додасть стильності та креативності вашому будинку.

Колір

Кольори мають великий вплив на наші емоції. Стіни вашого будинку заспокоюють чи викликають тривогу? Яскраві кольори наповнюють нас відчуттям спокою та легкості.

Підбиваючи підсумки

Ми всі хочемо почуватися добре в чотирьох кутах. Важливим є не розмір вашого будинку, а те, як ви себе в ньому відчуваєте. Декілька простих змін в інтер'єрі допоможуть вам відчути себе краще.

Новости
  • Євгенія Ніженець
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив