Вітаміни для мами й дитини під час ГВ

Ті 9 місяців, які мати виношує дитину, є дуже приємним, але в той самий час і дуже складним моментом життя. Організм жінки піддається величезному навантаженню, тому потребує відповідної підтримки за допомогою збалансованого харчування, а також належної кількості мікроелементів та вітамінів.


Вітаміни для мами й дитини під час ГВ

Проте після пологів навантаження на жіночий організм не знижується, а навпаки посилюється. Цьому сприяє нервова напруга, пов'язана з доглядом за дитиною, а також годування груддю, що почалося. Акушери рекомендують приймати в цей період спеціальні вітаміни, такі як Елевіт комплекс 3. Сьогодні в деталях розглянемо склад, а також все, що потрібно знати про застосування цих вітамінів.

Склад комплексу

Компоненти підібрані таким чином, щоб повністю подбати про організм матері-годувальниці, при цьому зберегти повну безпеку малюка, який харчується грудним молоком. Вітамін A та лютеїн є антиоксидантами, підтримують нервову та імунну систему. Вітаміни групи B беруть участь у процесі кровотворення, а також позитивно впливають на опорні сили організму. Пантотенова кислота та ніацин допоможуть молодій матері впоратися з почуттям втоми, знижують рівень стресу природним шляхом. Для підтримки тонусу та рівня енергії до складу препарату включено біотин.

Вітамін E підтримує статеву систему, що особливо важливо для жінки після пологів. Альфа-токоферолу ацетат також допомагає відновити епітелій після пологів: саме цей вітамін допоможе позбутися розтяжок та в'ялості шкіри. До складу включений кальцій, а також вітамін D, необхідний для його повноцінного засвоєння. Навіть якщо вагітна приймала препарати кальцію під час виношування, організму потрібні підвищені дози цього мікроелемента протягом усього періоду грудного вигодовування. Також до складу входять йод залізо, селен та цинк. Ці мікроелементи беруть участь практично у всіх процесах людського організму, потрібні для кровотворення, функціонування нервової та імунної системи.

Особливості застосування вітамінного комплексу для жінок, які годують

Хоча препарат Елевіт комплекс 3 і не є лікарським засобом, перш ніж застосовувати комплекс, варто порадитися з лікарем. Елевіт не варто застосовувати людям, які страждають на алергічні реакції на будь-який з компонентів комплексу.

Тривалість застосування вітамінів визначається лікарем індивідуально і залежить від особливостей організму жінки, що годує, її віку, і наявності супутніх захворювань. Препарат випускають у формі капсул, які приймають внутрішньо, запиваючи великою кількістю води раз на день.

____________________

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Елевіт® Пронаталь, таблетки, вкриті оболонкою №100 блістер, UA/9996/01/01 від 05.07.2019, Елевіт® Пронаталь, таблетки, вкриті оболонкою №30 блістер, UA/9996/01/01 від 05.07.2019, Елевіт® комплекс-1, таблетки, вкриті оболонкою №30 (дієтична добавка),  Елевіт® комплекс-2, таблетки, вкриті оболонкою №30 (дієтична добавка),  Елевіт® комплекс-3, таблетки, вкриті оболонкою №30 (дієтична добавка)

Новости
  • Ірина Волокітіна
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив