Типи елайнерів, відмінності від брекетів

Елайнери – щільні прозорі фіксуючі капи для зубів, які створюють з сучасних полімерних матеріалів та використовують для усунення дефектів прикусу, вирівнювання зубного ряду. 


Типи елайнерів, відмінності від брекетів


Прості та зручні ортодонтичні конструкції повністю повторюють форму зубів пацієнта, вони прозорі, непомітні, прості в носінні та догляді, не визивають дискомфорту і дозволяють ефективно вирішити безліч завдань.

Типи елайнерів та їх призначення

Елайнери для вирівнювання зубів бувають різними як за конструкцією, так і за матеріалом, з якого вироблені. На ринку є кілька виробників, які гарантують високу якість та безпеку, комфорт під час носіння.

Які бувають елайнери для зубів за конструкцією:

  1. Стандартні – створюються за шаблоном, без індивідуальних замірів, використовуються для виправлення незначних порушень прикусу.
  2. Термопластичні – це універсальні капи на зуби для вирівнювання, що підлаштовуються під конкретні умови шляхом поміщення їх теплу воду та надання потрібної форми задля досягнення потрібної щільності прилягання до зубного ряду.
  3. Індивідуальні – прозорі елайнери, що дають змогу виправили значні порушення та гарантують найвищу ефективність завдяки виготовленню на основі результатів сканування.

Вирішувати, які елайнери купити, повинен не пацієнт, а ортодонт. Тільки він зможе після огляду та досліджень оцінити складність ситуації, виявити всі дефекти та підібрати найкращий варіант. Варто зазначити, що деяким пацієнтам капи для вирівнювання зубів не підходять – кардинально змінювати прикус елайнер не може через недостатню силу тиску, тому в найскладніших ситуаціях все ще використовують брекети.

Чим відрізняються елайнери від брекетів та що краще вибрати

Сьогодні пацієнти та лікарі все частіше вибирають елайнери на зуби через ряд переваг, що вони надають. Капи дозволяють швидко та комфортно виправити прикус і більшість дефектів зубного ряду. Встановити елайнери Івано Франківськ можна майже у всіх стоматологічних клініках, але обирати варто лише кваліфікованих спеціалістів – тих, хто зможе правильно здійснити підготовку та створити якісну систему.

Основні плюси елайнерів в порівнянні з брекетами:

  • Простий догляд – прозорі капи для вирівнювання зубів достатньо знімати під час прийому їжі та чищення зубів, мити теплою водою і зберігати в спеціальному контейнері, в той час як брекети потребують використання різних щіток та іригатора, важче очищуються через неможливість їх зняти самостійно.
  • Швидке звикання – для елайнерів термін становить від кількох годин до одного-двох днів, а от адаптаційний період під час носіння брекетів може тривати до тижня.
  • Відсутність дискомфорту – прозорі брекети майже не відчутні на зубах, звичайні ж приносять немало неприємних відчуттів, можуть стати причиною кровоточивості ясен, болю.
  • Режим харчування – лікування елайнерами не передбачає якихось обмежень, адже під час прийому їжі систему потрібно знімати. Носіння брекетів передбачає ряд обмежень у вживання певних продуктів.
  • Естетика – вирівнювання зубів елайнерами проходить зовсім непомітно для оточуючих та дозволяє жити активно, вести публічну діяльність, на відміну від брекетів.
  • Збереження емалі – прозорі капи не справляють впливу на поверхню зубів, адже полімерні матеріали м’які (на відміну від металічних конструкцій) і не пошкоджують емаль під час виправлення прикусу.

Незважаючи на велику кількість явних переваг, капи для зубів мають декілька особливостей. Ціни на елайнери в Івано-Франківську зазвичай вище вартості брекет-систем через необхідність проведення великої кількості досліджень та регулярні походи на прийом до ортодонта, корекцію кап. Також варто пам’ятати, що елайнери підходять дисциплінованим пацієнтам, які будуть правильно доглядати за не забувати їх вставляти. В той час, як брекети після фіксації лікарем не передбачають знімання.

Новости
  • Євгенія Л
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив