Настільна або вбудована кухонна плита: яку вибрати

Вибираючи електроплиту для кухні, покупці часто стикаються з питанням, яка краще — вбудована чи настільна. Оскільки обидва різновиди мають плюси й мінуси, вибір має бути обґрунтований власними можливостями та цілями. У цій статті розглянемо особливості двох типів плит для того, щоби читачі могли визначити, який варіант у конкретній ситуації є оптимальним.

Переваги настільних плит

Настільні електроплити мають такі переваги:

  1. Портативність. Їх легко переносити з місця на місце, вони достатньо компактні та легкі. Якщо вам потрібен прилад для приготування їжі в подорожі, радимо замовити настільну плиту в інтернет-магазині Алло.
  2. Простота встановлення та використання. Для монтажу обладнання не потрібно викликати спеціалістів та опановувати складне управління. Готуйте прості страви без зайвих зусиль.
  3. Великий вибір моделей. На ринку представлені настільні плити різних габаритів і конструкції.

Важливо, щоб пальник забезпечував рівномірне прогрівання посуди, на якій готуються страви. Це зробить процес приготування їжі швидшим і якіснішим. Також перед купівлею варто переконатися, що конструкція настільної плити передбачає ніжки для стійкого положення на поверхні столу. 


Настільна або вбудована кухонна плита: яку вибрати


Переваги стаціонарних плит

Серед переваг вбудованих електричних плит слід відзначити:

  1. Більше функціональних можливостей. Стаціонарні моделі плит здебільшого оснащені духовою шафою, мають більше конфорок і просунутих функцій.
  2. Гармонійна інтеграція в інтер’єр кухні. Вбудовані агрегати зазвичай мають більш витончений дизайн, що створює специфічну атмосферу на домашній кухні та дає змогу забезпечити більше корисного простору.

Ключові фактори вибору

Вибираючи між настільною і вбудованою електроплитою, рекомендуємо орієнтуватися на:

  1. Площу та оформлення кухні. У великій кухні з авторським дизайном краще встановити стаціонарну електроплиту. Настільні електроплити є відмінним рішенням для кімнат у гуртожитках та офісах.
  2. Цільове призначення. Якщо ви є майстром кулінарії та плануєте постійно готувати велике розмаїття складних страв, радимо придбати вбудовану повнорозмірну плиту з широким набором функцій та вбудованою «духовкою».
  3. Можливості бюджету. Настільні прилади зазвичай коштують дешевше, ніж вбудовані. Це оптимальний варіант для тих, хто живе один, а також сімей з обмеженим бюджетом.

Варильну поверхню настільного типу також доцільно купувати людям, у яких уже є мікрохвильова піч, оскільки функціональні можливості цих приладів доповнюють одна одну. Різноманітне кухонне обладнання від надійних виробників представлене в магазині Allo.ua у Харкові. Суттєвою перевагою буде наявність спеціальних режимів для приготування окремих страв, а також просунутих безпекових функцій. Топові виробники пропонують прилади з можливістю програмування процесу й сенсорним управлінням для комфортного користування.

Новости
  • Yeva Gyurjyan
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив