Консультація гінеколога: як часто треба відвідувати гінеколога?

Жінка у будь-якому віці має проходити консультацію гінеколога один раз на 6-12 місяців, робити це необхідно навіть за відсутності скарг.

Як часто жінка повинна проходити огляд лікаря-акушера-гінеколога і що він повинен включати?

Жінка у будь-якому віці має проходити консультацію гінеколога один раз на 6-12 місяців, робити це необхідно навіть за відсутності скарг. Найкраще приходити прийом до гінекологія Суми у перші дні після закінчення менструації, тобто. 5-9 день менструального циклу. Мінімальне обстеження повинно включати: огляд лікаря, аналіз мазка на мікрофлору, що показує, наскільки здорове середовище присутнє у піхві у жінки, онкоцитологічне дослідження з шийки матки, що визначає ступінь ризику розвитку раку шийки матки.


Консультація гінеколога: як часто треба відвідувати гінеколога?

Дана діагностика, звичайно, не дає повну картину стану здоров'я жіночої статевої сфери, проте показує стан шийки матки і піхви. Це може бути відправною точкою або для подальшої діагностики або для призначення лікування.

Крім огляду жінкам необхідно проходити ультразвукове дослідження органів малого тазу та УЗД молочних залоз також з 5-го по 9-й день менструального циклу.

У різні періоди життя жінки та в різних ситуаціях лабораторні дослідження теж різні. Так, через 10 днів після початку статевого життя або появи нового партнера необхідно здати аналізи на мікрофлору та на інфекції, що передаються статевим шляхом (мазки та кров із вени на сифіліс, ВІЛ, гепатити), а після 40 років рекомендується здавати кров на ономаркери раку яєчників. і молочних залоз, а за наявності сімейного анамнезу на генетичний ризик розвитку раку молочної залоз, та дослідження згортання крові.

Завдяки такому комплексному постійному «догляду» за своїм здоров'ям кожна жінка має можливість вчасно виявити патології, які вона має, і провести своєчасне лікування.

Чи потрібно планувати вагітність?

У сучасних умовах, за активного ритму життя, у режимі постійних стресових ситуацій та бажанні багатьох жінок займатися кар'єрою, будь-яка вагітність має обов'язково плануватися.

Завдяки динамічному розвитку медицини, широкого спектру лабораторних досліджень, висококласного обладнання, в т.ч. ультразвукова діагностика, є можливість провести комплексне обстеження жіночого організму до вагітності.

Так, виявлення до вагітності інфекцій TORCH (хламідіоз, ЦМВ, герпетична інфекція), дозволить вилікувати їх у найкоротші терміни та уникнути надалі несприятливих наслідків для здорового розвитку плода. Гормональні дослідження дають поняття про той фон, на якому настає вагітність, і надають можливість його відкоригувати. Ультразвукова діагностика виявляє можливі відхилення у будові статевих органів жінки, наявність кіст, новоутворень яєчників, які також можуть впливати на зачаття та нормальний перебіг вагітності.

Дослідження на генетичну тромбофілію (за наявності у родичів інсультів або інфарктів до 50 років, тромбозів, тромбофлебітів) дозволить знизити ризик невиношування вагітності та таких тяжких ускладнень як гестоз, передчасного відшарування плаценти.

Пройшовши обстеження до вагітності, жінка свідомо готує свій організм до цього складного та відповідального процесу, і тим самим допомагає собі уникнути багатьох неприємностей та серйозних проблем під час виношування дитини.

У медичному центрі «Верба Медікал» Ви можете пройти комплексні обстеження для жінок зі знижкою 20%!

Новости
  • Андрей Грицай
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив