У якій аптеці найдешевші ліки?

Кожен десятий українець економить на ліках і в аптеці шукає найдешевші товари. При цьому час від часу всі купують знеболювальне, бактерицидний пластир, активоване вугілля, а в сезон застуди — жарознижувальні та противірусні препарати. У якій аптеці ці ліки коштують найменше?


У якій аптеці найдешевші ліки?

Як обрати аптеку

Варто звернути увагу на можливість знижок, які можуть бути доступні в різних аптеках. Наприклад, деякі аптеки пропонують знижки для пенсіонерів, студентів, людей з інвалідністю та інших соціальних категорій.

Я рекомендую вам звернутися до кількох аптек та порівняти ціни, або скористатися сервісом Likie, щоб знайти найкращу пропозицію. Також не забудьте про те, що при покупці ліків найважливішою має бути якість та безпека, тому оберіть відомі та надійні бренди.

Які ліки купують найчастіше?

Підсумки за цей рік підбивати ще рано, тому ми вдалися до відомостей за 2022 рік. Експерти порахували, що минулого року найчастіше купували препарат від болю — нурофен. Причому, у 2021 році він також був лідером продажів. Також охоче купували бактерицидний пластир, цитрамон, парацетамол, ацетилсаліцилову кислоту та активоване вугілля. Досить класичний набір аптечки, який ми і візьмемо за основу для порівняння цін.

П’ять застарілих ліків, які все ще користуються попитом: анальгін, бісептол, корвалол, валідол, левоміцетин.

Населення економить на ліках, а продажі в аптеках зростають

Сервіс Likie, в якому найдешевші ціни та онлайн бронювання в будь-якій аптеці міста, провів опитування з метою дізнатися, як населення витрачає гроші на ліки. З’ясувалося, що кожен десятий опитаний витрачає на купівлю ліків до половини свого місячного доходу. Також кожен десятий житель нашої країни шукає можливість придбати найдешевші аптечні препарати.

При цьому 5% українців взагалі не мають коштів на купівлю необхідних ліків. А 75% опитаних зізналися, що загалом рідко купують медикаменти.

Тим часом, статистика свідчить про те, що у 2022 році спостерігається зростання продажів. У середньому на купівлю ліків громадяни стали віддавати 900 гривень на місяць, що на 40% більше, ніж на початку цього року.

Перед купівлею дорогих ліків можна ознайомитися з їхніми цінами на офіційних сайтах аптек. Так, ви витратите трохи більше часу, але зате будете впевнені в тому, що не заплатили зайвого.

Важливо пам'ятати, що заміна дорогих ліків на дешеві може бути небезпечною для вашого здоров'я. Тому вам слід звернутися до фахівців та дізнатися, які альтернативні ліки або програми знижок підходять саме для вас.

Якщо у вас є питання щодо вибору аптеки або конкретних ліків, рекомендується звернутися до свого лікаря або фармацевта для отримання консультації та рекомендацій.

Новости
  • Nadya Mitrofanova
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив