Дроблення каменів в нирках

Що собою представляє процедура

При сечокам’яній хворобі у нирках формуються конкременти (камені) різного розміру, кількості та локалізації. При ігноруванні проблеми новоутворення можуть серйозно збільшуватись у розмірах, викликати сильний біль та заважати нормальному сечовипусканню. Тому дроблення каменів у нирках є ефективним способом назавжди позбутись від конкрементів.


Дроблення каменів в нирках

Сучасні технології дозволяють видаляти камені без розрізів на тілі. Для цього використовують лазерне випромінювання. Апарат вводять до нирок через сечовипускальний канал та підводять безпосередньо до місця локалізації конкременту. Під лазерним впливом він розпадається на дрібні частинки, частину з яких лікар видаляє, а малі елементи самостійно виходять з організму разом з сечею.

Як проводять дроблення

Перед початком дроблення необхідно провести діагностичні процедури та точно встановити розміри конкрементів. Це дозволяє швидко підвести лазерний випромінювач та почати вплив на нього. В уретру вводять гнучкий ендоскопічний зонд, на кінці якого крім лазерного приладу знаходиться відеокамера для повного контролю над процесом.

Дроблення каменів лазером дає можливість справлятись навіть з конкрементами у важкодоступних місцях, до яких не можна підібратись звичайним шляхом. Методику можна використовувати для видалення конкрементів розміром від 8 мм будь-якого характеру походження.

Які переваги лазерного дроблення

Окрім зазначеної точності підведення лазерного приладу, така технологія має ще низку переваг:

  • безпечність – немає потреби робити на тілі ніякі розрізи, що могло б призвести до надмірної втрати крові;
  • швидкість – на проведення оперативного втручання потрібно не більше 60 хвилин;
  • оперативне відновлення – пацієнту не потрібно тривалий час перебувати у стаціонарі;
  • можливість зберегти орган – нирки залишаються повністю цілими та функціональними.

Як відбувається післяопераційне відновлення

Після проведення дроблення можуть виникати невеликі дискомфортні відчуття. Печіння при сечовипусканні, згустки крові у сечі, ниркові коліки – це нормальні процеси у перші дні після операції. Реабілітація потребує виконання деяких рекомендацій:

  1. прийом виписаних лікарських препаратів;
  2. вживання до 2-х літрів води щоденно;
  3. пиття діуретиків;
  4. дотримання дієти.

Варто пам’ятати, що ведення здорового способу життя без шкідливих звичок – це гарантія того, що камені у нирках не сформуються повторно. Адже саме халатне відношення до свого здоров’я призводить до формування конкрементів та розвитку сечокам’яної хвороби.

Джерело: сайт bilyak.com.ua

Новости
  • Сергей Мазур
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив