Головний біль: як зрозуміти причину та усунути?

Чи знали ви, що 90% населення планети відчували головний біль? А що болить насправді не мозок, адже він не має больових рецепторів, а його судини? Якщо ні, то вам напевно буде цікаво дізнатися про природу цього явища, тим більше про те, як його позбутися.

Секрет у тому, що лікування головного болю можливе лише після проведення якісних обстежень, у яких задіяно сучасне діагностичне обладнання та досвід кваліфікованих лікарів.

Головний біль

Чому болить голова?

Біль може виявлятися в області скронь, очей, потилиці та чола. Джерелом болю бувають різні причини:

  1. Вірусні та інфекційні захворювання, інші, більш серйозні патології.
  2. Побічний ефект лікарських препаратів.
  3. Запалення пазух носа.
  4. Мігрень.
  5. Неправильний спосіб життя: надмірна вага, відсутність фізичної активності, шкідливі звички.
  6. Запалення у шийному відділі хребта.
  7. Стрес.
  8. Високий артеріальний тиск.
  9. Утиск нервів.
  10. Травми.
  11. Різка зміна артеріального тиску.

Якщо часто і сильно непокоїть головний біль, не варто його ігнорувати. Можливо, таким чином організм натякає вам на розвиток серйозної недуги, і краще виявити її якомога раніше, щоб швидше усунути та відновитися.

Інтенсивний головний біль погіршує якість життя і змушує людину турбуватися про своє здоров'я. З'ясувати їхню причину допомагає професійна діагностика.

Головний біль

Як позбутися болю в голові?

Люди, які не бажають пускати проблему на самоплив, відвідують центр неврології, щоб обстежитись. Зазвичай пацієнт приходить до невролога, той запитує її самопочуття, просить докладно описати симптом. Коректно поставити діагноз дозволяє комплексне обстеження голови та шиї:

  • МРТ мозку. Можлива ця процедура із реконструкцією судин голови.

  • УЗД судин голови та шиї.

  • Функціональні проби - перевірка різних ланок кровотоку мозку.

Терапія підбирається відповідно до різновиду болю, механізму її формування. Кластерна, різка та наростаюча, усувається алканоїдами та анестетиками. Первинний біль, що проявляється через перенапруження або мігрені, проходить після прийому комбінованих анальгетиків або опіоїдів швидкодіючих.

Вторинні болі – наслідок певних захворювань. Втративши основного джерела хворобливого стану, людина прощається і з головним болем. Допоміжними речовинами можуть бути антибіотики, нейропротектори, нестероїдні протизапальні препарати, ліки для судин.

Мігрень лікується ліками, які запобігають виникненню больових відчуттів, разом із препаратами, показаними до прийому під час нападу. Приймати їх слід лише в тому випадку, якщо призначив лікар. Трапляється, що прибрати біль допомагає саме скасування ліків.

Для усунення болю та зняття напруги в області голови та шиї фахівці нерідко радять масаж, мануальні та остеопатичні процедури. Фізичний стан організму в порядку, але втомлюєтеся на роботі, нервуєте чи мало спите? Обов'язково варто влаштувати собі сеанс аромотерапії, сходити в басейн або на точковий масаж, щоб припинити гострий больовий синдром.

Новости
  • ScottSnifs
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив