Печія при вагітності: як лікувати та що робити?

Відчуття печіння та поколювання в гортані та ротовій порожнині, печія у горлі за статистикою виникає майже у 87% вагітних жінок на пізніх термінах. Печія при вагітності не розцінюється як захворювання, оскільки викликана вона підвищенням тиску в черевній порожнині через зростання плода. Сьогодні детальніше розглянемо причину виникнення печії у вагітних та поговоримо про способи боротьби з цим неприємним симптомом.


Печія при вагітності: як лікувати та що робити?

Чому виникає печія

Відчуття печії зазвичай спричинене викидом у стравохід шлункового соку з сегментами неперетравленої їжі. Пояснюючи по простому: стравохід (трубка по якій їжа надходить у шлунок) на кінці має спеціальний клапан, сфінктер. Після того, як їжа надійшла в шлунок, сфінктер стискається і перешкоджає попаданню кислотного середовища зі шлунку в стравохід. А печія виникає в тому випадку, якщо сфінктер не справляється зі своєю функцією і соляна кислота зі шлунку потрапляє у верхній відділ стравоходу. Після цього людина відчуває печіння та неприємні відчуття у горлі, можливо виникнення гіркого чи кислого присмаку у роті. Такі симптоми можуть виникати не тільки у вагітних, але й будь-якої іншої людини після жирної та гострої їжі, вживання алкоголю чи кави.

Однак у вагітних дисфункція сфінктера пов'язана з анатомічними особливостями жіночого тіла: розвиваючись, плід займає все більше простору і тисне на внутрішні органи, у тому числі шлунок та стравохід. Найчастіше подібний стан у вагітних не вимагає лікування і є нормою, а для боротьби з неприємним симптомом призначають спеціальні засоби.

Як боротися з печією при вагітності

Для нейтралізації кислотного середовища використовують антациди, у тому числі препарат Ренні®, який нейтралізує соляну кислоту у шлунку. Як наслідок, зникає неприємне печіння в горлі та стравоході. До складу препарату входить подвійна сіль кальцію, магнію та вугільної кислоти, призначена для підвищення pH шлункового соку. Таким чином Ренні® діє вже через 3 хвилини після застосування і допомагає швидко позбутися печії, при цьому, при дотриманні дозування, призначеного лікарем, не доведеться турбуватися про безпеку плода. Ренні® випускається у вигляді жувальних пігулок з м'ятним, апельсиновим або ментоловим смаком. Звичайно, в такий відповідальний період не варто займатися самолікуванням, потрібно проконсультуватися з лікарем, який оптимально підбере засіб від печії.

_______________________

**За даним посиланням ви перейдете на вебсайт https://www.rennie.ua, де, зокрема, міститься реклама препарату Ренні.

Новости
  • Александра_3
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив